Gem de corcoduse

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 4625 vizualizari

 

Mama facea in fiecare an,avand corcodusul in curte,eu fac pentru prima oara culegandu-le de la vecina,chiar imi place si mi-am adus aminte de gustul dulce acrisor al acestui gem.Singura greseala a mea,a fost ca am pus cam mult zahar,fiind si foarte dulci corcodusele.....am cautat pe net si la toate retetele am gasit ....3 kg corcoduse si 2 zahar...dar cat cantaresc samburii si coaja,sigur ajungi la kg la kg...asa ca la anul o sa pun 1 kg de zahar la 3 de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg corcoduse
  • 2 kg.zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

Se spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul.

Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se din cand in cand.Cand vedem ca s-au inmuiat bine corcodusele,se toarna compozitia intr-o strecuratoare si incepe chinul...se amesteca bine pana raman numai samburii si cojile (eu am facut cu schimbul cu Nicu...sincer ,e nasol rau).Punem pasta ramasa in oala si mai fierbem pana se leaga(incercam pe o farfurioara).Punem gemul in borcane si dupa ce s-a racit,le depozitam in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kamy 1

09.10.2011, 20:42

eduard....ms

RuxyRux 1

09.10.2011, 20:44

Eiii Kammyyyy...tare mult imi place...dar e munca de Sisif Super gust

kamy 1

14.10.2011, 09:57

ruxy....asa-i,dar tu esti obisnuita de la ardeii iuti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure