Gem de cirese

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 9972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese(fara samburi)
  • 1kg zahar
  • 1plic gelfix 1:1
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Spalam ciresele,le curatam de codite si le scoatem samburii,apoi le cantarim sa ramane 1kg.Punem intr-un bol si acoperim ciresele cu zahar,lasam o ora,

Punem ciresele cu zaharul intr-o cratita,adaugam gelfix-ul si sarea de lamaie si lasam pe foc,amestecand continuu si luind spuma ce se formeaza deasupra.Lasam sa fiarba cateva minute,pana se leaga compozitia,verificand daca este gata,punand cate un strop din gem pe o farfurie,daca nu se imprastie,este gata.

Turnam in borcane sterilizate si punem borcanele rasturnate,schimband pozitia dupa 10minute si din nou facem la fel.Punem borcanele intr-o patura la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise