Nu credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa. Mi s-au parut neasteptat de dulci si de aromate. Le-am pregatit pentru gem.
Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.
Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc.
Se toarna in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.
Eu am obtinut un borcanel si un pic, asa ca ce a ramas am pus intr-o cescuta si m-am grabit s-o fotografiez (era prea fierbinte pentru degustat)
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-capsuni-17-2.html