Gem de capsuni

de lia maria in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 6157 vizualizari

 

Dulce, aromat si delicious ! Foarte usor si rapid de facut cu gelfix !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 4 plicuri gelfix 2/1
  • 2kg zahar
  • Borcane cu capac si filet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat.

Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte mult) sa se zdrobeasca, sa obtin mai usor pasta (pt mine gemul, inseamna pasta si nu trebue sa aiba bucati intregi de fructe), apoi le-am golit in cratita de tuci, pt fiert. 

Intr-n bol, am amestecat praful gelfix cu 8 linguri de zahar, l-am adaugat peste pasta de capsuni si am pus cratita la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand a inceput sa fiarba, am adaugat restul de zahar si amestecand am mai lasat sa dea in clocot inca 4’ din momentul fierberii si am oprit focul.

Am asezat borcanele intr-o tava de aragaz, in care am pus putina apa (ca sa nu crape borcanele de la gemul fierbinte) cu o palnie si cu polonicul am umplut borcanele rand pe rand.

Am pus pe fiecare borcanel o bucatica de celofan (udat inainte, ca sa se lipeasca si sa inchida bine gura borcanului) si peste el, am infiletat capacul. Am lasat cateva minute borcanele cu capacul in jos, apoi le-am intors si dupa ce sau racit, le-am cosmetizat (am taiat excesul de celofan si le-am sters daca s-a scurs gem…), le-am etichetat si le-am asezat pe raft in camara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:40

adry88 1

02.07.2011, 17:10

bun

getix 1

19.05.2013, 08:35

Lia, foarte rapid si are o culoare foarte frumoasa ;
eu nu am folosit pana acum gelfix, am mers pe metoda traditionala !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsune