Gem de capsuni

de lia maria in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 6219 vizualizari

 

Dulce, aromat si delicious ! Foarte usor si rapid de facut cu gelfix !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 4 plicuri gelfix 2/1
  • 2kg zahar
  • Borcane cu capac si filet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat.

Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte mult) sa se zdrobeasca, sa obtin mai usor pasta (pt mine gemul, inseamna pasta si nu trebue sa aiba bucati intregi de fructe), apoi le-am golit in cratita de tuci, pt fiert. 

Intr-n bol, am amestecat praful gelfix cu 8 linguri de zahar, l-am adaugat peste pasta de capsuni si am pus cratita la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand a inceput sa fiarba, am adaugat restul de zahar si amestecand am mai lasat sa dea in clocot inca 4’ din momentul fierberii si am oprit focul.

Am asezat borcanele intr-o tava de aragaz, in care am pus putina apa (ca sa nu crape borcanele de la gemul fierbinte) cu o palnie si cu polonicul am umplut borcanele rand pe rand.

Am pus pe fiecare borcanel o bucatica de celofan (udat inainte, ca sa se lipeasca si sa inchida bine gura borcanului) si peste el, am infiletat capacul. Am lasat cateva minute borcanele cu capacul in jos, apoi le-am intors si dupa ce sau racit, le-am cosmetizat (am taiat excesul de celofan si le-am sters daca s-a scurs gem…), le-am etichetat si le-am asezat pe raft in camara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni