Gem de capsuni

de ela in Dulceata / Gem, 29 Mai 2011 | 6580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1plic gelfix 3:1,de la dr Oetker,
  • 1kg capsuni,
  • 1plic sare de lamaie dr Oetker,
  • 350gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.

Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam pe foc 10minute de cand da primul clocot,amestecand continuu.Punem pe o farfurie o lingurita de gem pentru a verifica daca s-a inchegat.

Se toarna gemul in borcane mici,spalate si uscate(sterilizate) cu un polonic si o palnie pusa desupra borcanului.Dupa ce punem capacele,rasturnam borcanele si se lasa sa stea pe capac vreo 5minute pentru o mai buna omogenizareBorcanele se pot rasturna alternativ,de cateva ori,pt o buna omogenizare..Punem borcanele intr-o patura groasa si le acoperim,le lasam asa pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem si sirop de capsuni