Gem de caise cu menta

de susu in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 9112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gem de caise aromat si racoritor insa menta ii mai ia din aroma si parfumul caiselor
  • 2 kg caise
  • 400 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • ramurele de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu menta:

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si  se stropesc cu zeama de lamaie.

Ca gemul de caise sa-si pastreze culoarea de preferat puneti zeama de lamaie peste fructe dinainte in loc sa o puneti cand fierbeti gemul. Se da la rece cateva ore dupa care se pune pe foc mic impreuna cu menta spalata.

Fierbem pana scade la 1/2 din cantitate si verificam daca s-a legat sau ii mai trebuie zahar. Eu trec o parte din fructe prin sita si restul le las intregi. Daca fructele sunt prea dulci puneti mai putin zahar. Cateodata le pun la rece cu o parte din zahar si apoi mai adaug treptat pe foc daca este nevoie. La sfarsit scoatem menta si punem gemul de caise in borcanele sterilizate.

Nu folositi niciun conservant dar lamaia este obligatorie.

Daca borcanele sunt spalate bine, sterilizate si uscate iar capacele se strang foarte bine gemul de caise va tine mult si bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

25.06.2013, 08:58

babi5 1

25.06.2013, 09:29

Cred ca este bun ... dar ramin la varianta originala

Panacris 1

07.07.2013, 09:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]