Gem de zmeura

de Rahela Velicu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2018 | 3638 vizualizari

 

Zmeura nu se coace toata odata. Nu am avut multa, dar am facut 2 borcanele de gem delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g zmeura
  • 400 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe  jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste nu mai curge, gemul este gata.

Adaugam o lingurita de zeama de lamaie, amestecam si turnam imediat gemul fierbinte in borcane. Borcanele le punem pe o tava de inox sa nu se sparga si le strangem bine capacele.

TIPS-URI

1

Daca doriti ca gemul sa se pastreze peste iarna, incingem cuptorul, apoi il oprim si punem borcanele cu gem inauntru. Le lasam acolo pana cand cuptorul se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]