Gem de zmeura

de Rahela Velicu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2018 | 2240 vizualizari

 

Zmeura nu se coace toata odata. Nu am avut multa, dar am facut 2 borcanele de gem delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g zmeura
  • 400 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe  jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste nu mai curge, gemul este gata.

Adaugam o lingurita de zeama de lamaie, amestecam si turnam imediat gemul fierbinte in borcane. Borcanele le punem pe o tava de inox sa nu se sparga si le strangem bine capacele.

TIPS-URI

1

Daca doriti ca gemul sa se pastreze peste iarna, incingem cuptorul, apoi il oprim si punem borcanele cu gem inauntru. Le lasam acolo pana cand cuptorul se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura