Dragii mei astazi este sarbatoare si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca am facut gemul azi ..... dar fructele cereau neaparat prelucrare fiindca mine era prea tirziu . Asa ca am trebaluit ...sper si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ..
Am spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul .
La final am lasat sa clocoteasca tare 3 min, facem testul punem putin pe o farfurie de portelan sa vedem daca se incheaga , daca nu se incheaga suficient mai adaugam un gel fix si mai lasam sa dea 2 min in clocot .
Apoi punem compozitia in borcanele bine sterilizate si uscate din timp ,sigilam bine si intoarcem borcanele cu capacul in jos pentru 10 min pentru ca sigilarea sa fie etansa .
Si gata pentru asezat in camara .
Pofta buna !
1
Un gem foarte bun pentru clatite in mod special
2
Pentru diverse deserturi
3
Dar si pentru mic dejun ..