Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat.
Cu mana umezita cu apa, se ia cate putin aluat se intinde in palma, iar apoi se pune pruna in mijloc si se inveleste in aluat formand galusca.
Separat intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand apa a dat in clocot se adauga 5-6 galuste si se lasa sa fiarba.Sunt fierte cand ies la suprafata.
Cat timp fierb galustele pregatim pesmetul, intr-o tigaie punem cele 30 g de unt si lasam la topit cand untul este topit adaugam pesmetul si amestecam continuu pana capata o culoare aurie.Il dam de pe foc il lasam putin la racit apoi adaugam zaharul vanilat si cel cu scortisoara.Scoatem cate o galusca si o rostogolim prin pesmet, si repetam procedeul pana terminam toate galustele.
Daca nu sunt suficient de dulci puteti sa le pudrati cu zahar pudra.