Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 22 Aug 2010 | 6694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie
  • 1/2 kg prune
  • 1 pahar (250ml) faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 8-9 linguri pesmet
  • 30 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat.

Cu mana umezita cu apa, se ia cate putin aluat se intinde in palma, iar apoi se pune pruna in mijloc si se inveleste in aluat formand galusca.

Separat intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de sare, cand apa a dat in clocot se adauga 5-6 galuste si se lasa sa fiarba.Sunt fierte cand ies la suprafata.

Cat timp fierb galustele pregatim pesmetul, intr-o tigaie punem cele 30 g de unt si lasam la topit cand untul este topit adaugam pesmetul si amestecam continuu pana capata o culoare aurie.Il dam de pe foc il lasam putin la racit apoi adaugam zaharul vanilat si cel cu scortisoara.Scoatem cate o galusca si o rostogolim prin pesmet, si repetam procedeul pana terminam toate galustele.

Daca nu sunt suficient de dulci puteti sa le pudrati cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mimmi 1

25.08.2010, 19:06

Am facut si eu saptamana trecuta.Foarte buni sunt!

Crista_Luca 1

10.10.2010, 09:54

ce bine arata ..amsa fac si eu saptamana viitoare

elena1988 1

19.01.2011, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Silvoiţă (Magiun)