Budinca de paste sarate la cuptor

de adasev12 in Fusilli, 29 Mar 2011 | 13648 vizualizari

 

acasa in romania imi faceam des acest gen de papica, dar aveam alt fel de branzica....acum am schimbat reteta putin, in fc de ce am avut la indemana...poze din timpul prepararii nu am, ca-mi era bateria aparatului la incarcat....sorrry!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste ( eu am folosit fusili de data asta...am paste pe  categorii....cred ca pt un an....:D)
  • 125 g pancetta afumata taiata cubulete
  • 100 g carciofi ( anghinare)
  • cam 100-150 g parmezan ras....de fapt eu am pus pecorino romano, un fel de branza de oaie asemanator parmezanului
  • 2 oua
  • 2 lg smantana+ pt servit, cine doreste
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste sarate la cuptor:

pastele se fierg in apa sarata cu o lg de ulei de masline. cam 10 min.

separat de pune intr-o cratita la calit in putin ulei de masline pancetta cu carciofii feliate, se pune piper ( sare eu nu am mai pus  ca e  deja sarata pancetta) si putin oregano si apoi se acopera cu o canita de apa si se lasa vreo 10 min sa fiarba sub capac.

cand sunt fierte pastele se strecoara dar nu se trec sub jet de apa race, se lasa asa, se pun intr-o cratita mai amre, se pune peste ele pancetta si s eamesteca bine, apoi se bat doua oua  cu 2 lg de smantana si 2 lg de apa sau lapte , se rade parmezanul in ele apoi se amesteca  f bine cu pastele. in fc de preferinte mai adaugati sare, piper....se toarna compozitia bine omogenizata intr-o forma uunsa si tapetata cu faina si s eda la cuptor pt o jum d eora, la 180 grade.

se paote servi cu smantana deasupra...dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste sarate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton şi măsline