La noi in familie se mananca cu mare drag pastele. Aceasta combinatie am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu, si am fost convinsa ca o sa ne placa si noua. Nu m-am inselat :). Este o mancare rapida si delicioasa
Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert) si le trecem prin jet de apa rece apoi le lasam la scurs.
Separat taiem usturoiul marunt si il calim putin in ulei de masline. Ardeiul il coacem si il curatam de coaja si samburi (eu am folosit ardei din congelator), apoi il taiem fasii si il adaugam peste usturoi.
Adaugam apoi pasta de rosii si un polonic din apa in care au fiert pastele impreuna cu cimbrul si busuiocul si lasam sa fierba pana scade.
La final adaugam smantana, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote.
Punem pastele scurse peste sos si mai adaugam 1-2 polonice din apa in care au fiert. Le lasam pe foc doua minute si amestecam usor pana se acopera pastele cu sosul de ardei.
Se servesc calde simple sau ca si garnitura langa o friptura.