Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare si pastele .Le fierbem pentru 11 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.
Vanata se spala, se taie capetele , apoi taiem cuburi .
Caperele se trec sub jet de apa rece .
Tonul se scurge bine de uleiul din conserva si se marunteste cu ajutorul unei furculite .
Punem ulei intr-o tigaie .Cand uleiul s-a incins , calim usturoiul curatat impreuna cu vanata .Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn . Presaram sare .Cand vanata s-a calit , o punem intr-o farfurie .
In aceeasi tigaie punem la calit tonul , presaram sare si piper , adaugam maslinele fara samburi taiate in jumatate si caperele. Dupa cateva minute adaugam vanata si menta tocata .Amestecam totul bine .
Pastele scurse bine de apa , le adaugam in tigaie si amestecam usor .
Se servesc calde presarate optional cu parmezan .
Pofta buna !