Desert prajitura Ferrero Rocher

de ella49 in Prajituri, 11 Apr 2021 | 19119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 albusuri
  • 280 g zahar
  • 450 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 4 foi gelatina
  • 200 g bomboane Ferrero Rocher
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 g zahar pudra
  • Glazura
  • 250 g mascarpone
  • 400 g nutella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ferrero Rocher:

Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula.
Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 160 de grade pentru 30 de minute.Dupa ce este gata se rastoarna pe un platou ca sa se raceasca, aveti grija ca se rupe foarte repede.

Pentru crema se pune gelatina in 50 ml apa rece si lasam 10 minute.Amestecam galbenusurile cu zaharul si 200ml frisca lichida apoi punem pe bain marie.Lasam 5 minute apoi adaugam ciocolata taiata bucati si lasam inca 5 minute dar amestecam continuu.Dam cratita dupa foc, adaugam gelatina si amestecam pana se topeste.Lasam crema sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu 200 ml frisca batuta si zahar pudra.Bomboanele le maruntim si le adaugam in crema.
Punem crema peste blat, nivelam si dam la frigider 2 ore.
Mixam nutella cu mascarpone si adaugam peste crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fantezie cu visine