Desert prajitura Ferrero Rocher

de ella49 in Prajituri, 11 Apr 2021 | 18896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 albusuri
  • 280 g zahar
  • 450 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • Crema
  • 9 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 4 foi gelatina
  • 200 g bomboane Ferrero Rocher
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 g zahar pudra
  • Glazura
  • 250 g mascarpone
  • 400 g nutella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ferrero Rocher:

Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula.
Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 160 de grade pentru 30 de minute.Dupa ce este gata se rastoarna pe un platou ca sa se raceasca, aveti grija ca se rupe foarte repede.

Pentru crema se pune gelatina in 50 ml apa rece si lasam 10 minute.Amestecam galbenusurile cu zaharul si 200ml frisca lichida apoi punem pe bain marie.Lasam 5 minute apoi adaugam ciocolata taiata bucati si lasam inca 5 minute dar amestecam continuu.Dam cratita dupa foc, adaugam gelatina si amestecam pana se topeste.Lasam crema sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu 200 ml frisca batuta si zahar pudra.Bomboanele le maruntim si le adaugam in crema.
Punem crema peste blat, nivelam si dam la frigider 2 ore.
Mixam nutella cu mascarpone si adaugam peste crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat