Fursecuri de catifea

de AndreeaJ in Prajituri, 16 Ian 2011 | 8255 vizualizari

 

Sunt spectaculoase!

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 130 g zahar
  • 70 ml. lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 pliculete vanilie
  • 1 varf lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de catifea:

Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron.
Am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, am adaugat si oul,am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele, apoi a urmat faina amestecata cu amoniacul si sarea, am obtinut un aluat destul de moale  pe care l-am lasat la frigider vreo 2 ore, a rezultat un aluat usor lipicios, dar la modelat m-am ajutat un pic de faina.
Din aluatul asta am format bilute cam de marimea unei nuci si le-am pus in tava de copt cu ceva distanta intre ele,le-am lasat la copt 20 de minute, avand grija sa nu prinda culoare bruna pe margini sau pe suprafata lor.
Dupa ce s-au racit complet, le-am trecut usor prin sirop Grenadine, apoi le-am trecut imediat prin amestecul de zahar si zahar vanilat (un pliculet de zahar si 6 linguri de zahar simplu). Le-am lasat un pic sa se usuce, apoi le-am servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de catifea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

AndreeaJ 1

24.01.2011, 16:08

NikoS, iarta-ma, abia acum am vazut mesajul tau, eu am gasit acest sirop Grenadine intr-un magazin Angst. L-am gazut o data si in Cora la sectiunea siropuri. Succes!

NikoS 1

26.01.2011, 20:51

multumesc ,maine incerc sa fac fursecurile ,sper sa si reusesc

AndreeaJ 1

26.01.2011, 21:28

NicoS, daca nu gasesti, atunci incearca sa faci tu acasa siropul. 1 cana de apa, 1 ceasca de zahar, zahar vanilat , le fierbi pana scad la jumatate si se formeaza un sirop mai gros, dupa care adaugi colorant alimentar rosu. Ca si consistenta cred ca e la fel, gustul sigur nu e la fel.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone