O bunatate, eu o ador ... parca imi place mai mult si decat cozonacul :)
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc cald.
Se separa ouale, galbenusurile se bat cu sarea, iar albusurile cu 100 de gr zahar.
Laptele se pune la incalzit cu 50 gr zahar si se tine pana se topeste zaharul.
Cand drojdia a crescut se pune peste faina cernuta in prealabil si tinuta la cald, iar apoi se pune treptat si laptele caldut si galbenusurile, coaja de lamaie, esentele pana la incorporarea totala.
Apoi punem albusurile batute cu zaharul, incorporam toata cantitatea de faina, dupa care punem uleiul si incepem framantatul.
Daca aluatul se desprinde de pe vas inseamna ca e framantat suficient, acoperim vasul cu un prosop si il punem la crescut, la loc cald, timp de 1 ora.
Intr-o tava unsa cu ulei asezam o foaie de aluat.
Amestecam branza cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si stafidele (noi am consumat toate stafidele la cozonaci, asa ca la pasca am ramas fara).
Punem amestecul de branza peste aluatul din tava, uniformizam si introducem tava in cuptor.
O vom lasa pana cand partea de la suprafata incepe sa se rumeneasca usor. La foc mediu eu am lasat-o 45 de minute.
Dupa ce s-a racit o portionam si servim.