Pască

de Dana_Retetegg in Prajituri, 30 Apr 2011 | 3649 vizualizari

 

O bunatate, eu o ador ... parca imi place mai mult si decat cozonacul :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina,
  • 1 cubulet drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 ml ulei,
  • 150 grame zahar tos,
  • 5 oua,
  • un praf de sare,
  • esente,
  • coaja de lamaie,
  • 3 plicuri zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza framantata (dulce),
  • 5 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • zahar vanilat,
  • stafide.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc cald.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu sarea, iar albusurile cu 100 de gr zahar.

Laptele se pune la incalzit cu 50 gr zahar si se tine pana se topeste zaharul.

Cand drojdia a crescut se pune peste faina cernuta in prealabil si tinuta la cald, iar apoi se pune treptat si laptele caldut si galbenusurile, coaja de lamaie, esentele pana la incorporarea totala.

Apoi punem albusurile batute cu zaharul, incorporam toata cantitatea de faina, dupa care punem uleiul si incepem framantatul.

Daca aluatul se desprinde de pe vas inseamna ca e framantat suficient, acoperim vasul cu un prosop si il punem la crescut, la loc cald, timp de 1 ora.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam o foaie de aluat.

Amestecam branza cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si stafidele (noi am consumat toate stafidele la cozonaci, asa ca la pasca am ramas fara).

Punem amestecul de branza peste aluatul din tava, uniformizam si introducem tava in cuptor.

O vom lasa pana cand partea de la suprafata incepe sa se rumeneasca usor. La foc mediu eu am lasat-o 45 de minute.

Dupa ce s-a racit o portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

02.05.2011, 16:06

Lol Kamy n-am auzit de pasca cu ricotta Adica sunt convinsa ca se poate face si cu alte tipuri de branza, dar eu o prefer traditionala
Btw, ricotta e cam scumpa

Dana_Retetegg 1

02.05.2011, 16:07

Ruxy, mamaielena, cristiana va multumesc mult!

adry88 1

14.05.2011, 17:42

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta