Dupa reteta "Fursecuri Zwic Puslen" a bucatarasei Babi . Multumesc! Fragede si placute, se fac si usor si sunt spornice.
Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste.
Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie.
Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen.
Bila de aluat o pui in folie si o tii in frigider pentru 30 de minute.
Pregatesti o tava mare de aragaz si 4 foi de copt pe masura (se coc repede). ...Sau numai doua, pentru ca nu se lipesc si poti refolosi cate o hartie.
Incalzesti cuptorul la 180 grade.
Daca doresti sa le si glazurezi, amesteca 120 gr zahar praf, 2-3 linguri cu zeama de lamaie si 2 albusuri de ou pe care le mixezi bine si inainte de a baga la cuptor, ungi fursecurile cu acest amestec.
Varianta cea mai simpla este sa le pudrezi cu zahar farin, asa cum am procedat si eu.
Dai aluatul in 4, scoti cate o bucata, o framanti un pic si intinzi din ea o foaie cu sucitorul, cam de 5 mm grosime.
Decupezi ce forme vrei cu decupatorul sau gura unui pahar, dar sa fie cat mai micute ca sa se topeasca in gura.
Le scoti rasfirate pe o tava si le lasi sa se raceasca.
Reci, se lipesc cu orice crema cu unt (ca cea de la Buturuga mea, de exemplu) mai consistenta, sau doar cu gem, magiun ori marmelada.
Sa va fie de folos!
1
In loc de esenta de lamaie, am ras coaja de la 1 lamaie + zeama de la 1/2
2
Puteti prepara pe jumatate cantitatile pt. ca ies multe. Mie multe imi trebuiau, atunci cand le-am gatit.