Fursecuri cu nuca

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4318 vizualizari

 

Reteta este cea a Rocsanei
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-si-stafide-73079.html
Sunt tare faine! Le recomand!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 g nuca
  • stafide aurii
  • 300-350 gr faina
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • optional: coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).

Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.

Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la rece pentru 20-30 de minute.  

Din aluatul astfel obtinut, se formeaza bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 160 de grade, pentru 15 minute. (Daca este necesar, se mai poate prelungi timpul cu 5 minute).

Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Daca doriti si fursecuri cu cacao, se scad din cantitatea de faina 2 linguri, adaugandu-se altele doua cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Florin A 1

20.12.2015, 12:48

Multumim!

Rocsi 1

23.12.2015, 20:29

Ce delicioase sunt si vad ca eu am fost sursa de inspiratie. Bravo!

Bya Ralu 1

25.12.2015, 00:15

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci