Este o prajitura grozav de buna si usor de facut!
Blat:
Crema:
Glazura:
Blat: Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Se unge o tava, se pune hartie de copt, se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 minute, la 160 grade.
Intre timp pregatim crema: 4 galbenusuri se amesteca cu 2 linguri de faina si zaharul vanilat, apoi se adauga treptat laptele si zaharul si se pune pe foc pana se ingroasa bine de tot. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu un pachet de unt la temperatura camerei, frecat spuma.
Glazura: Cele 4 albusuri ramase de la crema se bat bine cu zaharul si putina zeama de lamaie, apoi cand s-au intarit bine se bat la bain-marie pana devin lucioase.
Peste blatul racit se pune crema, se uniformizeaza bine, apoi se pune glazura din albusuri, dupa care se pun bombonele sau ciocolata rasa.
Daca doriti sa fie mai multa crema se poate pune chiar un pachet si jumatate de unt in loc de un pachet.
Este grozav de buna!