Am mai postat o reteta de alfajores, insa de aceasta data difera putin reteta si modul de prezentare.
Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Va sfatuiesc sa lasati intr-adevar aluatul la frigider doua ore, pentru ca altfel e greu de lucrat cu el, si se lipeste. Data trecuta m-am grabit si nu l-am lasat decat vreo 30 minute insa acum l-am lasat cred vreo 4 ore si s-a lucrat mult mai usor. Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare.
Pentru un plus de efect, o parte din fursecuri se perforeaza. Dar pentru ca aluatul e foarte fraged si destul de lipicios, cel mai bine se decupeaza direct in tava mijlocul fursecurilor. Aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient. Se coc fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe. Se lipesc cate doua cu dulce de leche . Data viitoare am sa le fac cu gem. ;) Se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.