Fursecuri cu crema de unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 5332 vizualizari

 

Ieri piscoturi de sampanie, azi la cerea expresa a lui Vali le-am transformat in fursecuri cu crema de unt...

 

INGREDIENTE

  • Fursec
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • Crema de unt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
  • 50 g cacao
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu crema de unt:

Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam si faina cernuta, procedand la fel, adica amestecam de jos in sus cu miscari lente pana omogenizam compozitia. Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia, apoi formam fursecurile, eu le-am asezat pe o plansa se silicon pe care deobicei fac bezele, presaram zahar pudra deasupra.. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10-12 min, pana incep ele sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 5-6 min sa se racoreasca apoi dezlipim fursecurile si le asezam pe o tava sa se raceasca bine. procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Crema : Untul il scoatem de seara din frigider sa se inmoaie la temperatura camerei. Intr-o craticioara punem oul zaharul si laptele , asezam pe foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao cernuta si mai punem pe foc cca 5-6 min, amaestecand continuu. Lasam sa se raceasca, sa fie calduta, apoi incorporam in untul moale, putin cate putin . Amestecam bine si dam crema la rece.

Asamblare: Punem crema intr-un posh cu dui stelat si pe fiecare fursec punem crema, jumatate cu crema cealalta jumatate d efursecuri rama fara crema pentru ca vin deasupra celor cu crema. Le asezam pe platou, pudram cu zahar si dam platoul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

CameliaR 1

14.04.2016, 10:47

Super, super delicioase!

Rahela Velicu 1

15.04.2016, 14:28

Hmm, ce bune ar fi cateva acum

mihaelar63 1

15.04.2016, 16:58

Buna idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars