Lapte de pasare

de nadina73 in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 12530 vizualizari

 

in copilarie mama ne facea foarte des si o tot intrebam cum il face si ea ne zicea ca prinde pasarile de pe geam si le mulge........si bineinteles ca noi fiind foarte mici o credeam,iar acuma la fel am facut si eu cu piticii mei ..........le-am zis ca ma prins doi pescarusi

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert

Galbenusurile se separa de albusuri

Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele  fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se scot si ajutorul unei palete si se pun in boluri sau cupe mai adanci

In laptele in care au  fiert albusurile se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase ,se lasa sa fiarba pana se ingroasa (se face foarte repede ,aveti grija sa nu se prinda)

Se ia putin din sosul rezultat si se amesteca ca cacao .Sosul(va fi ca o budinca mai subtire)se pune peste albusurile batute iar deasupra se orneaza cu ciocolata

Se pun bolurile la rece 2 ore

Un desert usor de preparat si foarte gustos,atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc medioto ceva trebuia sa mint...........nu e frumos ,dar uneori si minciune e vorba,daca au crezut

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc buni esti tare ,poate mai buna ca tine buni?

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune