Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2014 | 7632 vizualizari

 

M-au incantat foarte mult aceste fursecuri, vazute in paginile multor bucatarasi . Anul trecut le-a venit randul sa fie preparate si-n bucataria mea si-mi pare bine ca le-am incercat. Sunt foarte apreciate in familie, mai ales ca eu pun in compozitie si nuca sau alune macinate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g ciocolata menaj
  • 225 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca prajit si macinat
  • 1 lingurita cu varf, de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles):

Freacam  ouale cu zaharul, pana obtinem o  spuma. Topim ciocolata si untul  ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu. 

Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut  il pastram la frigider cel putin 4-5 ore. 

Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam  prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le  asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Coacem in cuptorul preincalzit,  nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel  fursecuri crocante la exterior si moi in interior.

Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi. 

Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.

TIPS-URI

1

nr. de portii se refera la nr. de tavi. Ca si bucati, depinde de cat de mari faceti bilutele de aluat. Eu le recomand mai mici, intrucat se latesc foarte mult la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu jeleu