Pentru reteta, m-am inspirat dintr-o carte, cu toate ca nu a mai iesit exact asa cum scria acolo pentru ca mie mi-a intrat mai multa faina. Oricum, fursecurile sunt foarte bune, puteti sa mai adaugati putin zahar daca vreti, dar cred ca sunt bune si asa.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale.
Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri apa si se topeste, amestecand continuu, apoi se pune peste compozitia din castron si se mixeaza. Se adauga faina (treptat), jumatate de lingurita de praf de copt, un varf de cutit de pudra de scortisoara si un praf de sare si se amesteca totul cu o lingura, pana cand coca se dezlipeste de peretii castronului.
Se unge o tava cu putin unt, apoi cu mainile umede se formeaza fursecurile si se asaza in tava.
Arahidele se maruntesc la robotul de bucatarie, apoi se presara cateva peste fiecare fursec.
Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile trec de testul scobitorii.
Au iesit 18 fursecuri pe care le-am copt in doua tavi.