Fudulii de tauras - I ( la gratar )

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 18765 vizualizari

 

De curand mi-a adus Costel ditai' fuduliile de tauras . Doua. Nu bucati, ci kg. :))) Asa ca m-am pus pe jupuit , transat, feliat, fript si prajit ....
Stiu ca unele dintre voi veti fi oripilate, dar fuduliile bine gatite sunt un deliciu!!!!!!! ;) =)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 fudulii de tauras
  • 50 ml otet,
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi italiene de la Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii de tauras - I ( la gratar ):

 

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine. 

Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi - ierburi italiene . Intr-o tava turnam 2-3 linguri cu ulei si 100 ml vin alb. Asezam cu grija jumatatile de fudulii si punem 10 minute la 180 grade in cuptorul cu halogen. ( Operatiunea se poate executa si la aragaz ) . Scurgem fuduliile si le asezam pe gratar, lasand sa se friga cca 10 minute pe fiecare parte.

Servim alaturi de legume fierte sau la grill . 

 

TIPS-URI

1

Mirosul de fudulii va disparea total daca le tii in apa cu otet pentru cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - I ( la gratar )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

MOKUSKA 1

07.08.2014, 15:15

minunate, e o delicatesa.

Panacris 1

21.04.2016, 08:26

Ina 1 29.05.2011, 15:33
" deci 7 tauri sau 3,5 ? ca nu stiu cum sunt dotati "
Sylvia, doi au fost tauri comunali, cum se zice... , unul era mai de cartier ( copilas ) , iar unul cred ca era veteran de razboi... )) Bunnnne!

katty 1

21.04.2016, 08:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din pipote de curcan