Textura de fondant de ciocolata si alune... ce poate fi mai delicios?
Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.
Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.
Intr-un vas mai mare (eu de regula pun in lighenasul de framantat aluat), se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga compozitia lichida.
Pe masura ce amestecati veti observa cum se schimba textura si devine usor lipicioasa, dar in acelasi timp se desprinde usor de pe vas cu lingura. Se pun alunele intregi si se mai amestca putin.
Se unge o tavita de yena cu unt si se pune ciocolata.
Se tine la rece 15 minute dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei.
A doua zi veti obtine exact textura de fudge.
Ciocolata se poate taia in bucati, se infoliaza si se pastreaza la rece cateva zile.