Desert gogosi

de MotanLaOale in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 57665 vizualizari

 

De martisor, pentru toate fetele de pe site! Va doresc o primavara frumoasa si mai calda!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.

Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

 Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla