Acum cateva zile am preparat o reteta italiana de fructe de mare cu tagliatelle, o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat. Pe care astazi m-am gandit s-o impartasesc si prietenilor de pe Bucataras. Se consuma calda si va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb sec, musai rece. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.
Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei.
Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra.
Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute.
Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute.
In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute.
Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut ultimele 3 minute, si puneti un capac deasupra.
Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.