Fruttele di mele se fac de obicei in zile de carnaval.
Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30 minute.
Pregatim merele. Merele se spala, se decojesc, se scoate miezul cu samburi si se feliaza .Se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de la o lamaie.
Intr-o oala, se toarna 1-2 l de ulei si se pune la incalzit.
Cand uleiul s-a incalzit, luam cate o felie de mar, o trecem prin aluat si o punem in ulei incins,1-2 minute pana cand se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe un platou pe care am pus hartie de bucatarie sa absoarba uleiul.
Procedam asa cu toate feliile de mere. Le lasam la racit si le dam cu zahar pudra.
1
din acelasi aluat, dar adaugand cateva linguri de faina si coaja de lamaie, ies niste gogosele minunate :)
2
in loc de mere, se pot folosi si alte fructe, ananas, banane