Supa de dovlecei cu miros de toamna

de Dya Daniela Andrei in Supe, 27 Aug 2014 | 4018 vizualizari

 

In ideea de a mai schimba gustul supelor/ciorbelor pentru BBk, m-am gandit astazi sa ii pregatesc o supa cu dovlecei in rolul principal. Si bine am facut, pentru ca a iesit o supa tare gustoasa si aromata fin cu busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 dovlecei subtiri, mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa uscata
  • o bucata de telina
  • un ardei capia rosu
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 l supa de legume
  • 200 gr taietei de casa
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel
  • frunzulite de busuioc proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovlecei cu miros de toamna:

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc).

Tocam restul legumelor dupa bunul plac si le adaugam peste dovlecei.  

Lasam sa se caleasca usor (mai mult vor fierbe) si le condimentam dupa gust. Adaugam supa de legume si fierbem la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca.

Adaugam taieteii si continuam fierberea penrtu inca 5 minute aproximativ.

Presaram verdeturile proaspat tocate si o servim calda, desi, chiar si rece este deosebita! 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am gatit supa la multicooker, in 30 de minute a fost gata. In momentul in care incepe sa clocoteasca se adauga taieteii si se continua fierberea cam 5 minute, chiar daca programul abia a inceput numararea minutelor. In caz contrar va iesi o supa crema :D

2

Ideal ar fi sa se foloseasca doar legume de gradina.

3

Taieteii sunt preparati in casa, uscati si pastrati frumos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu miros de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2014, 17:36

Rocsi 1

29.08.2014, 21:03

kytz 1

08.11.2017, 09:19

Minunată și revigorantă această supă plină de legume și cu tăiței de casă... !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu paste fainoase