Frittata cu somon afumat si legume

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 1 Iun 2014 | 6546 vizualizari

 

Astazi am incercat un nou tip de frittata. Reteta mi-a venit pe loc si am pus laolalta legumele preferate care s-au potrivit de minune cu ouale si somonul afumat. Rezulatul a fost delicios si nici nu a trebuit sa petrec prea mult timp in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de frittata (6 portii) aveti nevoie de:
    - 8 oua ecologice
    - 5 ciuperci mari-
    1 ceapa verde
    - 1 ardei gras rosu
    - 150 gr somon afumat
    - 5 linguri de porumb fiert
    - 5 linguri de smantana
    - 3 cubulete de unt
    - putin ulei de masline
    - 5 linguri cu varf de parmezan ras
    - sare de mare
    - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu somon afumat si legume:

Incepeti prin a curata ciupercile cu un burete de sarma si clatiti foarte rapid cu putina apa. Taiati-le felii de dimensiuni medii si caliti-le alaturi de ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Lasati pe foc pana legumele sunt aprope gatite. La final adaugati si porumbul si mai lasati de foc 2-3 minute. Condimentati cu putina sare si piper.

Intr-un bol amestecati ouale batute cu smantana, somonul afumat taiat bucatele mici si parmezantul. Daca vreti puteti adauga si aici putina sare, insa tineti cont de faptul ca somonul si parmezantul sunt sarate!

Turnati amestecul din tigaie peste oua si amestecati incet.

Ungeti o tava cu unt si turnati amestescul obtinut, dupa care introduceti la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru aproximativ 20-30 de minute, pana amestecul este compact si capata o frumoasa culoare aramie.

Serviti alaturi de paine integrala proaspat scoasa din cuptor! Acest preparat poate tine loc de brunch, pranz sau chiar si cina!


Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209?ref=bookmarks

Pofta buna si o duminica frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu somon afumat si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu ciuperci