Friptura de vitel cu rozmarin

de mihaelar63 in Vita, 23 Apr 2018 | 3532 vizualizari

 

 Rar mai gatesc pentru copilul meu care  este mai mult plecat prin delegatii. Acum cand l-am intrebat ce doreste sa-i prepar, mi-a zis ca vita, asa, rozosina (roz). Am respectat niste pasi obligatorii si am obtinut  o friptura cum scrie cartea : frumoasa, roze, cum ne place.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel [manzat]
  • piper
  • cimbru pudra
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 linguri sos soia
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingura mustar boabe
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu rozmarin:

  1.  Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra.
  2. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu.
  3. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate.
  4. Lasati carnea la marinat in frigider 1-2 ore.
  5. Din cand in cand se intoarce carnea de pe o parte pe alta.
  6. Se scoate vitelul din marinata si se condimenteaza din nou cu un amestec format din boia, ghimbir si usturoi pudra.
  7. Deasupra se unge cu mustar.
  8. Prajiti bucata de carne intr-o tigaie in care ati pus uleiul impreuna cu doua linguri de unt.
  9. Carnea se prajeste pe toate partile pana devine usor crocanta.
  10. Aceasta operatiune are rolul de a sigila sucul din carne.
  11. Transferati bucata de vitel intr-o tava si se da la cuptor timp de 15-20 minute, la 60-70 grade.
  12. Noua ne place friptura de vitel/ vita pregatita medium, roze, sa nu fie prea in sange. Pentru a obtine asta am apasat usor carnea cu degetul. Nu trebuie sa fie moale. Trebuie sa opuna usoara rezistenta. Asta am invatat in timp.
  13. Dupa ce am scos bucata de vitel din cuptor, trebuie lasata sa se odihneasca vreo 10 minute inainte de a fi feliata. Daca se taie imediat,  nu va mai fi suculenta.
  14. Inainte de portionare, sarati si decorati cu rozmarin verde.
  15. Sararea la sfarsit se face pentru ca friptura sa nu se intareasca, sa ramna frageda.
  16. Noi am servit carnea de vita cu pireul acesta: https://www.bucataras.ro/retete/garnitura-pireu-de-cartofi-si-sfecla-86630.html  si cu castraveciori murati.

   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

ca si bautura servit langa friptura de vitel, vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin