Friptura de purcel cu fasolica

de adriana_bobu in Porc, 7 Ian 2011 | 4587 vizualizari

 

O combinatie tare buna...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 Kg fasole marunta
  • 1/2 kg pulpa de purcel
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta tomate
  • ulei
  • o frunza dafin,cimbru, marar(pentru fasole)
  • condiment friptura de la fuchs
  • 200 ml vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de purcel cu fasolica:

Am lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil)   

Am intors carnea pe ambele parti , dupa care am turnat vinul si am acoperit tigaia pentru a fierbe inabusit friptura. Intrucat purcelul a fost tanar, friptura a fost gata in cca 30 min .

Dupa ce fasolea a fiert (i-am schimbat de trei ori apa) am pregatit-o astfel: am taiat ceapa, morcovul si ardeiul rosu in bucatele mici si le-am tras in ulei , apoi am adaugat fasolea , pasta de tomate si frunza de dafin,cimbru si mararul. Dupa aproximativ 15 min a fost gata. Dupa cum se vede in poza nu am amestecat carnea cu fasolea....mi s-a parut mai potrivit sa le imprietenesc in final in farfurie...

Am servit cu varza murata taiata fideluta si stropita cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de purcel cu fasolica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si mozzarella