Friptura de porc cu sos de portocale

de pisicutzaa in Porc, 10 Feb 2010 | 13707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc (fara grasime)
  • 1 portocala
  • 250 ml suc de portocale
  • 250 ml vin alb sec
  • sare,
  • piper,
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de portocale:

Se feliaza pulpa de porc cat mai subtire, feliile se pun intre 2 folii de plastic si se bat ca pentru snitele.

Se pune pe foc o tigaie (sau 2 daca vreti sa terminati mai repede) si se pune cate 1 lgt de unt.Se prajesc bucatile de carne.

Dupa aceea punem carnea intr-o tava unsa cu putin unt, iar in tigaia in care am prajit carnea punem sucul de portocala si vinul si lasam sa scada sosul.  Dupa ce a mai scazut sosul , se pune peste carne in tava, iar in tigaie punem feliile de portocala pentru cateva minute sa se caleasca, apoi punem peste carne si dam la cuptor tava ptr 20 de min , ca sosul sa intre in carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

10.02.2010, 15:10

Interesanta reteta ! Bine ai venit printre bucatarasi !

pisicutzaa 1

10.02.2010, 16:58

Multumesc!

adasev12 1

26.08.2010, 14:27

interesant...cam ce gust ia carnea...nu e prea aromata???

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor