Muschi de porc cu sos de capere

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 6598 vizualizari

 

Pentru acest preparat initial,m-am inspirat dintr-o reteta,insa,pe masura ce gateam preparatul mi-am dat seama ca aromele sunt “prea cuminti” pentru gustul meu si am deviat putin de la reteta originala,dar am pastrat ideea de baza si oarecum modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 lamaie
  • 100 gr capere
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe esalote
  • busuioc
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana de gatit
  • curry,ardei iute
  • vin alb,
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de capere:

Muschiul de porc spalat si uscat l-am frecat cu putina sare si apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc impreuna cu 3 catei de usturoi intregi.L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi l-am bagat 30 min la cuptor ca sa se patrunda bine.

Separat intr-o alta tigaie am pus putin unt si putin ulei,am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt,le-am lasat pana cand au devenit transparente,am adaugat apoi faina,vinul si am lasat sa fiarba pana cand vinul a scazut putin,am pus apoi zeama de lamaie,caperele cu zeama cu tot,busuiocul,curry,am amestecat totul si am mai lasat putin la foc,am adaugat si untul,smantana,am amestecat bine si am oprit focul. Dupa ce am oprit focul am mai adaugat o lingura de zahar pentru ca mi se parea un pic cam acrisor pentru gustul meu acest sos.Gustati si daca va place asa nu mai e nevoie de zahar.

Am servit muschiul de porc cu sos de capere cu paste cu ulei de susan,si putin busuioc presarat deasupra pentru un aspect mai…apetisant.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi la cuptor cu conopida