Muschi de porc cu sos de capere

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 6833 vizualizari

 

Pentru acest preparat initial,m-am inspirat dintr-o reteta,insa,pe masura ce gateam preparatul mi-am dat seama ca aromele sunt “prea cuminti” pentru gustul meu si am deviat putin de la reteta originala,dar am pastrat ideea de baza si oarecum modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 lamaie
  • 100 gr capere
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe esalote
  • busuioc
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana de gatit
  • curry,ardei iute
  • vin alb,
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de capere:

Muschiul de porc spalat si uscat l-am frecat cu putina sare si apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc impreuna cu 3 catei de usturoi intregi.L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi l-am bagat 30 min la cuptor ca sa se patrunda bine.

Separat intr-o alta tigaie am pus putin unt si putin ulei,am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt,le-am lasat pana cand au devenit transparente,am adaugat apoi faina,vinul si am lasat sa fiarba pana cand vinul a scazut putin,am pus apoi zeama de lamaie,caperele cu zeama cu tot,busuiocul,curry,am amestecat totul si am mai lasat putin la foc,am adaugat si untul,smantana,am amestecat bine si am oprit focul. Dupa ce am oprit focul am mai adaugat o lingura de zahar pentru ca mi se parea un pic cam acrisor pentru gustul meu acest sos.Gustati si daca va place asa nu mai e nevoie de zahar.

Am servit muschiul de porc cu sos de capere cu paste cu ulei de susan,si putin busuioc presarat deasupra pentru un aspect mai…apetisant.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra