Friptura de porc cu ciuperci si cuscus

de papabundetot in Porc, 15 Iun 2014 | 2696 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz.E un preparat extrem de simplu,se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 5 felii carne de porc
  • sos de peste
  • otet de orez
  • ulei de porumb
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de vin alb
  • Pentru ciuperci:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • ulei de masline
  • sare,chilly,busuioc
  • Pentru cuscus:
  • o masura cuscus
  • 1 si 1/2 masuri apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu ciuperci si cuscus:

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni,am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au  gatit complet.

Ciupercile le-am curatat si spalat,apoi le-am taiat in bucati mai mici,le-am asezat intr-o cratita,am pus peste ele ulei de masline,putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.Au lasat foarte multa apa,asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate.Dupa ce am stins focul,am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.

Cuscus-ul,l-am pus intr-un castron,peste el am pus apa clocotita cu sare,cat sa il acopere si inca putin peste,am acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.Dupa ce toata apa a fost absorbita,am amestecat bine si asta a fost tot.

A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ciuperci si cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu broccoli si sos avgolemono