Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.
Punem cotletul in tava si turnam apa, astfel incat sa ajunga cam pana la jumatatea lui. Punem cotletul la cuptor pana ce scade toata apa, apoi scoatem cotletul din folie.
Scoatem semintele de rodie si le punem intr-un vas. Acoperim cu apa si dam in cateva clocote. Pasam bine, pentru a-si lasa tot sucul, apoi strecuram. Punem sucul rezultat inapoi in vas, adaugam otetul balsamic si mierea, apoi punem pe foc pana capata consistent unui sos.
Ungem cotletul cu jumatate din sosul de rodii si il introducem in cuptor inca 15-20 minute.
Il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam sa se odihneasca cateva minute pentru a-si lasa aromele.
Taiem felii si servim cu sosul de rodii ramas.