Friptura de porc cu cartofi natur si sfecla rosie

de alilianaa in Porc, 26 Ian 2013 | 3523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kc carne de porc( muschi)
  • condimente de porc Kotanyi
  • 1 kg cartofi
  • 30 g unt
  • marar
  • piper
  • sare
  • verdeturi (marar)
  • o cana apa
  • o cana vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu cartofi natur si sfecla rosie:

Carnea de porc se spala, portioneaza, sterge si se condimenteaza. Se pune intr-o tava cu o cana cu apa si o cana cu vin si se da la cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Cartofii se curata, se spala se toaca cubulete. Se pun intr-o cratita cu un varf de lingurita de sare, cu apa cat sa-i acopere.  Cand cartofii s-au fiert, se scot cu o spumiera intr-un vas. Peste ei se adaga unt, verdeturi, piper. Se amesteca usor fara a se zdrobi (la mine s-a intamplat putin acest lucru).

Friptura se serveste  cu salata de sfecla rosie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi natur si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptură de porc cu ceapă la tavă