Delicii de Paște
O friptură de miel cu tarhon, de la buna mea prietenă, Cristina, e un deliciu.
Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron.
Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un prosop absorbant, se pune într-un vas, se adaugă marinada deasupra, se acoperă cu o folie sau capac și se lasă la frigider până dimineața.
Dimineața, se scoate carnea din marinadă și se pune intr-o tavă unsă cu ulei.
Usturoiul curățat, spălat și tocat mărunt, se adauga peste carne.
Se asezonează cu sare, piper și cimbru după gust.
Deasupra, se toarnă sucul de rosii și se dă tava la cuptorul încins,până începe să se rumenească.
Se adaugă vinul și se lasă la cuptor, până se rumenește bine.
Se servește cu sau fără garnitura, alături de o salată sau murături.
Să vă fie de folos!
1
Carnea este gata preparată când se desprinde de pe os.