Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 15 Apr 2016 | 3584 vizualizari

 

Îmi place mult ciorba de miel. Aș putea spune că-i preferata mea în fiecare primăvară. Da, am preferințe în funcție de sezon.  Mama o pregătea mereu înainte de Paști. Folosea capul de miel și carne extra, dar mai ales multă ”laba gâștii” și iaurt de casă ori ”lapte prins”. Abia așteptam s-o gust!
Azi am pregătit-o și eu într-un mod diferit. Am folosit coaste de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver, la care am atasat caserola pentru marinare rapida. Carnea a fiert mult mai repede iar gustul ei a fost mai mult spre neutru decât cel obișnuit, de miel.
Aparatul de marinat Food Saver s-a dovedit util atat pentru a obtine un plus de aroma intr-un timp foarte scurt, cat si pentru a da fragezime carnitei si un gust tare bun. Am pregatit-o mult mai repede decat de obicei si greu s-ar fi putut spune ca este o ciorba de miel, atat de putin pregant era gustul specific acestei carni.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

400 g coaste de miel

1 buc ceapă roșie sare/piper

1 lingură ardei roșu tocat

fulgi de chilli

2-3 boabe ienibahar

1 fir rozmarin proaspăt

1 fir oregano

150 ml vin roșu sec

20 ml ulei de floarea soarelui

INGREDIENTE PENTRU CIORBĂ:

1 morcov ras

1 buc ceapă

20 ml ulei de măsline

1 legătură spanac

2 legături frunze de ridichi

75 g orez cu bob lung

200 ml iaurt integral zeamă de lămâie

sare/piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver:

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI

Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu.

După ce am închis caserola, am rotit butonul în sensul acelor de ceasornic până la indicatorul ”închis”. Am montat portul pentru caserole, apoi am rotit din nou butonul, de această dată în sens invers acelor de ceasornic până la indicatorul ”vidare”. După ce am vidat carnea am așezat caserola la frigider pentru 20 de minute.

MODUL DE PREPARARE AL CIORBEI

Între timp am sotat spanacul și frunzele de ridichi și am călit orezul. Le-am pus de-o parte. 

Am sotat și morcovul împreună cu ceapa tocată direct în oala în care am pregătit ciorba.

Am scos caserola din frigider. Am pus coastele într-o cratiță și le-am rumenit ușor. Carnea de miel lasă multă grăsime, așa că nu este nevoie să adăugați ulei sau alte grăsimi. Se va găti în suc propriu. 

După ce s-au rumenit le-am lăsat să se răcească ușor, cât să le pot dezosa. Carnea dezosată am așezat-o apoi peste legumele sotate împreună cu 2 litri de apă și le-am lăsat pe toate să fiarbă aproximativ o oră.

Când carnea a fiert, am adăugat verdeața împreună cu orezul, iaurtul și zeama de lămâie. Am potrivit gustul și am lăsat să mai dea un clocot.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (35)

Rita Ilies 1

16.04.2016, 02:18

Rahela Velicu 1

17.04.2016, 23:24

foarte gustoasa si aspectuoasa!

Rita Ilies 1

18.04.2016, 20:34

Muțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni