Friptura de miel

de papabundetot in Oaie, 14 Iun 2013 | 3746 vizualizari

 

Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin,la fel am procedat si la mielul de Paste,dupa o reteta postata la categoria “Baituri pentru carne”,am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel,pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:

 

INGREDIENTE

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de

  • 8-900 ml apa rece,
  • 100-150 ml otet de vin,
  • o sticla de 750cl vin alb demisec,
  • boabe de piper,ienibahar,
  • 3-4 frunze de dafin,
  • usturoi 3-4 catei taiati felii,
  • cateva felii de ceapa alba,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma).

Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat,am incercat daca este facuta cu un varf de cutit,daca lichidul care se scurge este transparent,inseamna ca este gata si poate fi servita,daca nu o mai lasam. am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura