Friptura de miel

de papabundetot in Oaie, 14 Iun 2013 | 3453 vizualizari

 

Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin,la fel am procedat si la mielul de Paste,dupa o reteta postata la categoria “Baituri pentru carne”,am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel,pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:

 

INGREDIENTE

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de

  • 8-900 ml apa rece,
  • 100-150 ml otet de vin,
  • o sticla de 750cl vin alb demisec,
  • boabe de piper,ienibahar,
  • 3-4 frunze de dafin,
  • usturoi 3-4 catei taiati felii,
  • cateva felii de ceapa alba,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma).

Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat,am incercat daca este facuta cu un varf de cutit,daca lichidul care se scurge este transparent,inseamna ca este gata si poate fi servita,daca nu o mai lasam. am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu cartofi si usturoi