Friptura de curcan cu busuioc si usturoi

de LicutaMarin in Curcan, 24 Mai 2011 | 8115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o pulpa curcan
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii 
  • 4-5 catei usturoi
  • 20 ml ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu busuioc si usturoi:

Pentru aceasta friptura am folosit o punga din plastic speciala pentru friptura.  Am crestat putin pulpa pe partea inferioara si am bagat in crestaturi doi catei de usturoi tocati marunt, am presarat pulpa cu sare, piper si am pus-o in punga. Cartofii i-am taiat taraneste, am pus peste ei: sare, piper, putin ulei de masline si i-am pus si pe ei in punga  langa carne.

Rosiile le-am taiat in doua si ardeii felii mai groase si le-am pus in punga. Am tocat si restul de usturoi si busuiocul verde si le-am pus peste carne si cartofi. Punga cu acestea am pus-o intr-o tava  si am bagat la cuptor timp de o ora si jumatate la foc mic. Inainte sa bag la cuptor am facut cateva gauri cu scobitoarea in punga ca sa iasa aburul afara.

Dupa aproape o ora si jumatate am scos tava si am taiat punga, am presarat peste carne restul de ulei de masline si am mai dat la cuptor 10 minute la foc potrivit, asta ca sa se rumeneasca putin . Carnea este foarte frageda si aromatizata iar cartofii sunt putin caramelizati si la fel de aromati.

Am servit cu salata de sezon. Daca va place busuiocul verde puteti opri cateva frunze pe care sa le tocati si sa puneti pe friptura inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu busuioc si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan