fff buna
Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte.
Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari.
intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa, cimbrul, usturoiul( tb doar strivit), boabele de piper si foile de dafin si deasupra antricotul prajit in prealabil, sucul de rosii sau ketchup.ul si cele 5 linguri rase de ulei. Turnam apa fiarta si la cuptorul preincalzit.
lasam sa se patrunda bine carnita , o mai intoarcem din cand in cand si cand a scazut jumate din sos, punem si vinul si lasam sa scada sa ramana un sos mai consistent.
cartofii ii curatam , spalam si ii taiem rondele mai grosutze, punem intro tava putin ulei , cartofii, sa nu fie in strat prea gros, sare putin piper si 2-3 catei usturoi zdrobiti si al cuptor cu ei pana sunt gata.
1
reteta era cu o singura cana de apa calda eu am pus 2 in reteta ca sa iasa mai fraged antricotul.
2
tava in care facem cartofii tbsa fie de teflon ca sa nu se lipeasca cartofii