Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti

de horia in Porc, 8 Apr 2011 | 11603 vizualizari

 

Va prezint un fel de mancare,pe care-l prepar cu placere ,de obicei la sfarsit de saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. pulpa de porc fara os (de preferat sa fie carne tanara,deschisa la culoare)
  • 2 cepe potrivite
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei capia sau gras
  • o capatana de usturoi
  • o lingurita de delikat condimente pentru carne de porc (knor barbeque)
  • sare dupa gust
  • piper macinat  dupa gust
  • 1 kg. de cartofi natur
  • 250ml. de ulei masline
  • 6-8 betisoare chinezesti pentru frigarui (se pot folosi frigarui din inox sau aluminiu din comert) 
  • 1 lamaie mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti:

Spalam bine carnea,o uscam cu un servet,dupa care o taiem cuburi de aproximativ 2cm.(pot fi si mai mari.cu cat sunt mai mari,cu atat ramane mai suculenta friptura).dupa ce am taiat carnea,o asezam intr-un vas,unde o amestecam cu condimentele delikat,sarea, piperul si zeama de lamaie (zeama de lamaie  fragezeste carnea).facem un mujdei de usturoi (clasic) si-l punem peste carne.acoperim vasul si-o lasam la macerar in frigider cca.8 ore.la fel de bine,putem s-o tinem la macerat intr-un bait.

Taiem ceapa,ardeiul si rosiile cubulete de aproximativ 3cm,le punem intr-un vas si le condimentam cu sare dupa gust.scoatem carnea de la rece si incepem s-o montam pe frigarui.incepem cu un cub de ceapa,unul de rosie,o bucata de carne,un cub de ardei si tot asa pana ce frigaruia se umple cca. 70% din lungimea ei.cu cat o punem mai inghesuita,cu atat va fi mai suculenta si cu o savoare incredibila.dupa ce l-am terminat de facut,le punem pe gratarul in prealabil incins,intorcandu-le pe toate fetele ,pana se rumenesc bine.eu am folosit un gratar electric,pentru ca la bloc ,n-am cum sa fac gratar cu carbuni.indicat este gratarul cu carbuni.

Cat timp se frige carnea,preparam  cartofii prajiti in ulei de masline.nu mai este nevoie cred de reteta,pentru ca fiecare dintre noi stie sa prepare asa ceva.se mai serveste si cu salata de sezon,saramura cu mujdei de usturoi sau dupa gustul fiecaruia cum doreste.

Sper ca v-am facut pofta si chiar va invit sa incercati aceasta reteta.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

WHITESL 1

22.11.2011, 21:23

manacarea ca mancarea ...dar farfuriile sunt nebunie !

diaconta 1

22.11.2011, 21:30

Horia,mi-am adus aminte de ....telecomanda

T I M E A 1

16.02.2012, 23:51

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si carne