Paine rustica

de Mitinita in Piine, 1 Feb 2011 | 4665 vizualizari

 

Am reteta de la o prietena care locuieste in Sudul Frantei.Imi place reteta fiindca nu trebuie sa ma murdaresc cu aluat lipicios,totul se face cu lingura de lemn!Dupa ce creste aluatul se poate pastra in frigider pana aveti nevoie,se poate pastra pana la doua saptamani cu conditia sa fie acoperita bine cu punga de plastic altfel se formeaza o crusta.Gustul devine si mai bun daca sta macar 24 de ore in frigider.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 3 cup apa calduta
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 1/2 lingurite sare de mare
  • 6 1/2 cup faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica:

Se pune apa calduta intr-un bol.

Se adauga drojdia si sarea si se amesteca.

Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore.

Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.

Daca faceti acum o paine,faceti forma dorita,puneti-o in forma pentru cuptor si mai lasati sa creasca 20-30 de minute.

Se coace 30 minute sau pana cand daca ciocanesti pe fund iese un sunet de gol.

Poti adauga un bol de apa in cuptor,astfel o sa aibe o coaja crocanta si o sa fie umeda pe dinauntru.

Daca faceti in alta zi,se scoate painea,se pune in forma si se lasa sa creasca.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

2

umeziti-va mainile cu apa inainte de a umbla cu aluatul si nu se va lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

DIANA B 1

02.02.2011, 09:51

FAVO , ptr cand nu face INTELIGENTA !

Adinacarla 1

02.02.2011, 14:09

frumoase painicile tale

elena1988 1

02.02.2011, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan