Fondue de carne

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 18 Feb 2015 | 8680 vizualizari

 

Nu e practic o reteta ci o idee de ce sa folosim la un fondue.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de vitel
  • 200 gr piept de curcan
  • 3-4 carnati proaspeti
  • fructe: 1 mango, papaya, ananas
  • 8-10 cartofi
  • salata: salata verde, ceapa, rosii
  • sosuri: maioneza, ketchup, mustar, usturoi, sos de piper, sos de mango cu curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondue de carne:

- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special. 

- Deci cumparam carne de foarte buna claitate. Este foarte important, mai ales carnea de vitel. Daca va permiteit cumparati muschiuletul, daca nu, e buna si pulpa, dar fiti siguri ca e carne proaspata si frageda. Nu taiem carnea decat inainte de a ne asez ala amsa, cuburi potrivite si le saram putin cu sare grunjoasa.

- Carnea de curcan (piept) se taie cuburi si se condimenteaza cu usturoi zdrobit, sare, piper alb macinat . Punem putin vin si dma la frigider pentur cateva ore sa se marineze inainte de a-l servi. 

- Carnatul se taie felii

- Pregatim apoi sosurile: puteti cumpara deja gata facute . Eu am cumparat doua tipuri-cu piper si unul de mango si curry. Merge de minune cu carnea de pasare. Apoi eu am facut sosul coctail (maioneza, sare, piper, ketchup si putin whiskey). sosul de mustar (maioneza si mustar, sare, piepr) La acest capitol intra gusturile fiecaruia si la magazine gasim o mare varietate de sosuri gata facute. deci le pregatim si le punem frumos in vasele de ceramica de la fondue.

- Prajim cartofii pai ; facem si o salata dupa preferinte;

- Fructele se curata si se tau felii.

-Ducem toate la masa si apoi incingem pe aragaz vasul cu ulei si apoi il aducem la masa in forma de fondue . Fiecare isi alege carnea pe care o doreste sa o manance si o infinge in tepusa si o introduce in uleiul incins . Se lasa dupa preferinte, sa fie bine prajite sau mediu facute. E foarte important sa aveti o companie buna la masa si un vin pe masura .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.02.2015, 21:31

Fain!

cristeena20 1

19.02.2015, 16:05

daca incercati sa imi ziceti daca va place! poate fi ideal la o cina romantica sau cand aveti musafiri.

monik80 1

21.03.2015, 07:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza