Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2017 | 2682 vizualizari

 

Mai tineti minte cand va spuneam ca imi plac clatitele in fel si chip?

    Ei bine, profitand de week-end, mi-am zis sa mai inventez o reteta. Va dati seama ca "am copt-o" o saptamana intreaga, nu?

 

INGREDIENTE

  • clatite:
  • 1 punga Maggi Fidelicios de pui
  • 250 ml apa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • 100 g pastrama din piept de pui
  • 1/2 lgt oregano maruntit
  • un vf de cutit de piper macinat
  • fondue de branza:
  • 100 g cascaval Sofia Delaco
  • 30 ml vin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lgt amidon alimentar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza:

Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj.     

     Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si oregano. Adaugi alternativ faina si apa minerala, iar la final, fideaua si pastrama de pui taiata cubulete si omogenizezi bine.  

    Coci cate o clatita pana cand se rumeneste bine pe ambele parti.

     Pastrezi clatitele la cald si pregatesti fondue-ul de branza astfel: cascavalul ras il topesti la foc mic, impreuna cu catelul de usturoi ras si vinul; la final, adaugi amidonul si amesteci continuu.

     Servesti clatitele calde peste care torni fondue de branza.

   

TIPS-URI

1

  Tips& Tricks: trebuie sa folosesti un cascaval gras, cu minimum 45% grasime; este de preferat sa folosesti un vin alb sec, pentru a nu schimba culoarea preparatului  (eu m-am pacalit si am constat tarziu ca nu am decat rosu, dar a iesit foarte gustos si asa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficatei de pui