reteta by Edith Frincu, si aceasta reteta merita incercata
Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta.
lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de plastic si un prosop si la loc cald.
intre timp ne ocupam de umplutura: calim ceapa tocata marunt, morcovul ras pana devin sticloase apoi adaugam carnea, asezonam cu sare si piper si lasam la foc pana carnea si legumele sunt facute. eu am adaugat jumate pahar vin rosu,la sfarsit adaugam patrunjel tocat si ouale batute bine.
aluatul il impartim in 2 si intindem o foaie rotunda. punem foaia intinsa intr.o forma de tarta unsa in prealabil cu ulei si punem jumate de compozitie de carne pe marginea de foaie. din centru taiem 8 triunghiuri si fiecare triunghi trecem peste umplutura. ungem cu galbenus de ou si presaram optional cu mac sau susan si dam la cuptorul preincalzit.
1
servim cu muraturi, eu am servit cu conopida si morcov murat