O reţetă rapidăăă ;) Iniţial am fugit de ea, dar a avut mare succes în CasaZmeilor ;) P.S: Zmeul cel mic, când a văzut foitajele, m-a întrebat, sunt din alea de la patiserie???? :d Nuuu, le-am făcut eu, da, dar seamnă ca alea de la patiserie ;) Deciii, am trecut la alt nivel =))))
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.
Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.
Pe bucățile necrestate, se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.
Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.
După ce s-au copt, se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună ;)