Foietaj cu carne

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 27230 vizualizari

 

Foarte buna si ideala ca si aperitiv pentru orice masa festiva sau pur si simplu de servit in familie la mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj congelat
  • 650 gr pulpa de porc
  • o bucatica de slanina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 lingurita sare mare
  • piper
  • chili
  • verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel
  • 1 ou + 1 albus
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
  • seminte de susan
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu carne:

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.

Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne. 

Adaugam condimentele si amestecam.

Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15 minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.

Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.

Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).

Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu a doua foaie. 

Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi servim.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti face si doar o singura bucata

2

La verdeturi puteti inlocui cu altele care va plac si care merg cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:18

big like!

T I M E A 1

15.03.2013, 18:40

multumesc frumos , ma bucur ca va place

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:08

arata super bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă din foietaj cu carne și praz