Foi de napolitane cu crema caramel

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 4028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitane
  • 400 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 200 g arahide nesarate
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema caramel:

Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.

Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se umple foile, crema trebuie sa fie calda, pentru a se putea manevra usor.

2

Se pot inlocui arahidele cu nuci usor prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere (de post)